Favorittrestauranter

søndag 27. mars 2011

Akasiehonning - magisk og anvendelig


Et must å ha i skapet, både til dessert og til annen matlaging! Hvis du er en av dem som ikke er så glad i smaken av honning, så prøv denne. Veldig mild honningsmak og silkeaktig konsistens. En av de desidert enkleste, men likevel elegante desserter kan du lage med akasiehonning!



Om akasiehonning
Akasiehonning er honning laget av nektar fra blomstene på Akasietreet. Honningen er lys, mild og har et høyt fruktoseinnhold som gjør at den holder seg flytende og ikke krystalliserer seg.

Akasiehonning for helse
Akasiehonning har forholdsvis lav GI (omkring 32), men har ikke like høyt antioksidantinnhold som mørkere honning, dog har den likevel legende egenskaper. Honning har blant annet vist seg å ha effekt på halsvondt, og har vært brukt i forkjølelsesøyemed i lang tid. Husk imidlertid at honningens antibakterielle og legende egenskaper reduserers kraftig dersom den varmes opp! Ha derfor ikke honningen i kokende vann, men bruk lunkent vann i stedet. Det mest effektive mot halsvondt er antagelig å ta en skje med honning og svelge den uten vann.

Tips til bruk
• Prøv å blande akasiehonning med kraftig sennep og olje, for en søt sennepsdressing.
• Akasiehonning smaker fantastisk til ost, f.eks. på chevré.
• Drypp den over fruktsalat.
• Funker fint i smoothies
• God på iskrem, f.eks. krokanis

Superenkel honningdessert
Gresk yoghurt med akasiehonning og kjeks

Server rett og slett en passe stor klunk med god, gresk yoghurt som du drissler med akasiehonning. Server også noe knasende til, som f.eks. knuste kjeks. Italienske biscotti (mandelkjeks) eller mandelmakroner er fantastisk. Alternativt kan du kjapt mikse litt mandelkrokan:

Mandelkrokan
Grovhakk mandler (trenger ikke skoldes) og fres på middels til høy varme i en stekepanne med en klatt godt smør og litt honning.

Se også oppskrift på havre- og mandelkrokan til fruktsalat

Servering
Desserten er enkel å lage, men du kan jo likevel fremstille den som om den er avansert! Bruk f.eks. høye coctailglass, eller andre stilige dessertskåler med stett. Pynt gjerne med en spiselig blomst...


HONNINGTIPS:
- Holder seg lenge (husk å ikke oppbevare i kjøleskapet!).
- Ikke gi honning til barn under 1 år


Interessert i flere næringsrike oppskrifter og enkle desserter? 
På min nye blogg tankekilden.com finner du mange! Alle er sukkerfri, glutenfri og de fleste er også fri for kumelk!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar